22.06.2014 Redakce
Pohrajte si se srdíčky artyčoků a ovoňte je kvalitním sýrem.
Doba přípravy: 50 minut + 25 minut pečení, 2 osoby
Ingredience: 5 artyčoků, lžíce mouky, 1 citron, 250 ml mléka, muškátový oříšek, sůl,
4 žloutky, 4 bílky, 2 lžíce nastrouhaného sýru gruyèr
Postup:
Artyčoky vaříme 30 minut s citronovou šťávou. Vybereme z nich srdíčka. Z mléka, mouky, másla a muškátového oříšku uděláme bešamelovou omáčku. Srdíčka artyčoků rozmixujeme a smícháme s omáčkou, žloutky a sýrem. Zapracujeme sníh z bílků. Zapékací mísu vytřeme tukem a naplníme hmotou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.