recepty  

Borůvková polévka (Blåbärssoppa)

Borůvková polévka (Blåbärssoppa)

10.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová

S vyzkoušením této typicky švédské polévky nemusíte čekat na léto, borůvky můžete použít i rozmražené.

Doba přípravy: 20 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 350 g borůvek, 4 lžíce moučkového cukru, 700 ml vody, 1,5 lžíce bramborového škrobu

Postup: Pokud používáme zmražené borůvky, necháme je rozmrazit. Nasypeme je to hlubší pánve, pár si jich necháme na ozdobu. Přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr. Vaříme na mírném ohni po dobu asi 25 minut, dokud se borůvky nezačnou rozpadat, a směs sundáme z ohně. Škrob rozmícháme v troše vody a přilijeme k polévce. Vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Pokud je potřeba, přidáme cukr. V zimě podáváme polévku horkou, ale stejně dobrá je i vychlazená.


Mohlo by vás zajímat

Jak připravit pravé fondue?

30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.