Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 Jana Čiháková

„Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Bruscheta s kalamáry

Ingredience: 

velký bílý chléb

panenský olivový olej

čerstvé kalamáry

rajčata

šalotka

bazalka

plochá petržel

česnek

sůl

pepř

Postup:

Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Salsiccia na cideru

Ingredience:

salsiccia

olej

jablko

cibule

cider

máslo

sůl

Postup:

Italskou klobásu salsicciu dejte péct na oleji na gril. Nakrájejte jablko na měsíčky, cibuli na hrubo a oboje přisypte ke klobáse a přiklopte. Po chvíli přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, zalijte vše ciderem a nechte ho odpařit. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte ještě trochu másla. Salsicciu nakrájejte a podávejte spolu restovanou cibuli s jablky.


Mohlo by vás zajímat

BURČÁK JE TADY! NENALEŤTE ALE NEPOCTIVCŮM A CHTĚJTE ZÁRUKU ČESKÉHO VÝROBKU

09.08.2024 | Letos si burčák užíváme podstatně dříve. Podle vyjádření Svazu vinařů zhruba o 20 dní. Jako burčák se smí na českém trhu ALE označovat pouze nápoj z českých hroznů. Pokud se vyrábí ze zahraničních, musí nést označení částečně zkvašený hroznový mošt, což někteří prodejci nedodržují. Jak jim nenaletět?

DOMÁCÍ ZMRZLINA, KTERÁ PŘEDČÍ TU ZE STÁNKU? ZKUSTE NAŠE RECEPTY

27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.

PRODÁVAT BORŮVKY NA LITRY JE NEZÁKONNÉ, PŘESTO JDE O ČASTÝ JEV

31.07.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) důrazně upozorňuje na prodej nebalených borůvek a dalších druhů sypkého ovoce. To musí být výhradně nabízeno a prodáváno výhradně v hmotnostních jednotkách, tedy na kilogramy, nikoliv na objemové jednotky, jako jsou litry.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.