15.09.2015 redakce
Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
Doba přípravy: 2 porce
Ingredience: vejce (2 celá a 1 žloutek), 185 g hladké mouky, 205 ml vody, 40 g cukru, špetka soli, 50 g másla, 40 g cukru moučky, mletá skořice, 80 g čokolády, 50 ml smetany
Postup: Vejce vyklepneme do misky a zlehka rozšleháme. Do kastrolu dáme vařit vodu a přidáme máslo, cukr a sůl. Když se voda začne vařit, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud se nevytvoří hladké těsto. Poté stáhneme těsto ze sporáku a necháme zchladnout. Do částečně vychladlého těsta vmícháme rozšlehaná vejce. Připravené těsto vložíme do cukrářského sáčku. Za pomocí hubičky hvězdicového tvaru o průměru 1cm tvarujeme churros přímo do předehřátého oleje na 170 °C, kde smažíme asi 5 minut. Usmažený churros obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. Podáváme s rozpuštěnou čokoládou se smetanou.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.