18.04.2013 Redakce
"Jídlo je alchymie," tvrdí známá herečka. Pojďme to vyzkoušet!
Doba přípravy: 1 hodina, na 4 porce
Ingredience: půl balíčku cizrny, 1 lžíce sádla nebo másla, 2 stroužky česneku, hrst čerstvé petrželky, čerstvě nadrcený pepř
Postup: Cizrnu namočíme zhruba na 10 hodin (ideálně přes noc). Poté ji v nesolené vodě uvaříme do křupava (tedy asi 45 minut), v závěru vaření hlídáme, aby se nerozvařila. Scezenou cizrnu opékáme na pánvi na sucho 8 minut za častého prohazování. Až na ni budou znát hnědé flíčky, přidáme sádlo nebo máslo, najemno nastrouhaný česnek, čerstvé petrželové listy a pepř. Pak ještě zhruba 2 minuty opékáme. Podáváme jako přílohu k masu nebo i jako hlavní jídlo.
Doba přípravy: 45 minut, na 5 porcí
Ingredience: 60g másla, 100g cibule, 200g mražené zeleniny, 70g hladké mouky, 200g rajského protlaku, sůl, cukr, citronová šťáva, mletá skořice, olivový olej
Postup: Jíšku z části másla a mouky zalijeme vodou, přidáme skořici a půl hodiny povaříme. Na oleji krátce orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a mraženou zeleninu, rovněž zalijeme vodou, osolíme a podusíme, poté přidáme provařenou jíšku, cukr, rajský protlak. Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, prolisujeme a můžeme podávat.
25.10.2015 | Rocker, skladatel a podnikatel v pohostinství Pavel sedláček prozradil recept na vepřové Vindaloo, úžasný pokrm pocházející z indické kuchyně.
20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
23.09.2015 | "Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.