15.10.2014 Redakce
Pokud použijete dia čokoládu, je recept vhodný i pro diabetiky a celiaky.
Ingredience: 100 g čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 1 celý vanilkový lusk, 300 g piemontských oříšků Papa dei Boschi
Postup: Čokoládu rozlámeme na menší kousky a společně s vanilkovými semínky z celého lusku ji rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se rozpustí, stáhneme plamen a pomalu vmícháme smetanu. Vzniklou směs tvarujeme do kuliček velikosti golfového míčku a poctivě je obalíme v lehce rozdrcených piemontských oříšcích.
Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Tento recept patří k mým oblíbeným, je totiž neskutečně jednoduchý na přípravu a zároveň dává vyniknout chuti jednotlivých ingrediencí, které jsou krásně vyvážené. Do čokoládových koulí se navíc nepřidává žádný cukr, a pokud použijete dia čokoládu, je tento recept vhodný i pro diabetiky či celiaky.“
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.