21.08.2014 Kateřina Kmecová
Na horké letní dny už asi můžeme jen vzpomínat. Co takhle se zahřát cuketovou polévkou?
Ingredience: 2 kg cukety, 200 ml smetany, 3 kávové lžičky soli, 3l vody, 100 ml olivového oleje, 1 lžička sušené máty, 1 lžička sušeného kopru, 1 lžička sušené petrželové nati, šťáva z jednoho citronu, 100 ml balzamikového octa Kalamáta, 2 lžíce Klasického balzamikového krému Kalamata na každou porci polévky, několik černých oliv, čerstvá petrželka nebo pažitka a smažená zkaramelizovaná cibule na ozdobu, pepř
Postup: Cukety oloupeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, a necháme „vypotit“ cca 30 minut. Z cuket vymačkáme vodu a orestujeme na oleji. Přidáme balsamikový ocet a restujeme další 3 minuty. Přidáme vodu a 1 hodinu povaříme. Odstavíme a ručním ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Polévku vrátíme na sporák, přidáme všechny zbylé ingredience a povaříme na mírném plamenu cca 10-15min. Při servírování do talíře rozdrolíme kousek fety, přidáme polévku, posypeme čerstvou kudrnkou nebo pažitkou, čerstvým pepřem, smaženou karamelizovanou cibulí, najemno nakrájenými olivami a ozdobíme Klasickým balzamikovým krémem Kalamáta.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.