recepty  

Delikátní pomazánky (nejen) na Velikonoce

Delikátní pomazánky (nejen) na Velikonoce

08.04.2014 Redakce

Osm zbrusu nových receptů na báječné pomazánky s využitím novinky od Hellmann´s, majonézy Delikátní si pro vás připravil známý šéfkuchař Michal Nikodem.

Cizrnová pomazánka s chilli - vegetariánská

1

4 porce

400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky)

1 lžíce zeleného hrášku

1 stroužek česneku

1 chilli paprička

1 lžíce hořčice

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

Cizrnu rozmixujeme najemno. Smícháme s majonézou. Česnek utřeme se solí.

Dále smícháme s hráškem, nasekanou chilli papričkou a ochutíme pepřem.

Pomazánka z kořenové zeleniny - vegetariánská

2

4 porce

70 g mrkve

50 g kořene celeru

50 g petrželového kořene

70 g cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce hořčice

2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

nasekaná pažitka

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout.

Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.

Šunkovo-květáková pomazánka

3

4 porce

200 g šunky

200 g uvařeného květáku

1 malá červená cibule

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

2 lžíce nakládaného zeleného pepře

sůl

Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.

 Tuňáková pomazánka s olivami

4

4 porce

240 g tuňáka z plechovky, bez nálevu

70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

kůra z 1 citronu

Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí.

Nivová pomazánka s hruškami a ořechy - vegetariánská

5

4 porce

200 g strouhané nivy

100 g čerstvé hrušky

Šťáva z 1 citronu

2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Ořechy (vlašské nebo pekanové)

brusinky na ozdobu

Hrušku nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými ořechy a brusinkami.

 

Matjesová pomazánka

6

4 porce

100 g matjesů v oleji (bez oleje)

200 g vařených brambor

1 Jarní cibulka

špetka cukru

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.

 

 

Artyčoková pomazánka s vajíčkem - vegetariánská

7

4 porce

160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu)

4 natvrdo uvařená vejce

2 lžíce kapar

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Sůl, pepř

Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

Sýrová pomazánka s ředkvičkami - vegetariánská

8

4 porce

200 g ředkvičky

200 g tvrdého sýra

2 stroužky česneku

2-3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl

Sýr nastrouháme nahrubo a ředkvičky nasekáme na nudličky. Smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou a ochutíme solí.


Mohlo by vás zajímat

Pečené kuře na rozmarýnu

31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.

Králík na řebříčku

18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.