08.04.2014 Redakce
Osm zbrusu nových receptů na báječné pomazánky s využitím novinky od Hellmann´s, majonézy Delikátní si pro vás připravil známý šéfkuchař Michal Nikodem.
4 porce
400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky)
1 lžíce zeleného hrášku
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
1 lžíce hořčice
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
Cizrnu rozmixujeme najemno. Smícháme s majonézou. Česnek utřeme se solí.
Dále smícháme s hráškem, nasekanou chilli papričkou a ochutíme pepřem.
4 porce
70 g mrkve
50 g kořene celeru
50 g petrželového kořene
70 g cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
nasekaná pažitka
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout.
Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.
4 porce
200 g šunky
200 g uvařeného květáku
1 malá červená cibule
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl
Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.
4 porce
240 g tuňáka z plechovky, bez nálevu
70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
kůra z 1 citronu
Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí.
4 porce
200 g strouhané nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťáva z 1 citronu
2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Ořechy (vlašské nebo pekanové)
brusinky na ozdobu
Hrušku nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými ořechy a brusinkami.
4 porce
100 g matjesů v oleji (bez oleje)
200 g vařených brambor
1 Jarní cibulka
špetka cukru
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.
4 porce
160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu)
4 natvrdo uvařená vejce
2 lžíce kapar
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Sůl, pepř
Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.
4 porce
200 g ředkvičky
200 g tvrdého sýra
2 stroužky česneku
2-3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl
Sýr nastrouháme nahrubo a ředkvičky nasekáme na nudličky. Smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou a ochutíme solí.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.