29.08.2014 Renata Reihserová
Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
Ingredience: 1 kg rajčat, 1 špetka mleté červené papriky, 1 menší cibule, 1 lžička soli, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 lžička cukru, 1 lžička hořčičného semínka, mletý bílý pepř, 1 l rajčatového protlaku, 1 dl octa (8%)
Postup: Zralá a masitá rajčata umyjeme, nahnilé a nejedlé části odstraníme. Rajčata nakrájíme a rozvaříme nejlépe ve smaltovaném nebo skleněném hrnci. Pak je prolisujeme. Protlak odměříme a přelijeme do čistého hrnce. Cibuli a ostatní koření vložíme do čistého bílého lněného sáčku, které převážeme a dáme vařit spolu s protlakem. Vaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, ocet, mletou červenou papriku, cukr a chvíli povaříme. Sáček s cibulí a kořením vyjmeme a horký protlak nalijeme do sklenic vypláchnutých vařící vodou. Tento kořeněný rajčatový kečup nesterilizujeme. Vychladlý ho uložíme na chladné místo.
28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.