12.05.2015 Jaroslav Panenka
Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!
Doba přípravy: 30 minut, 8 porcí
Ingredience: 500 g těstovinové rýže, 5 lžic slunečnicového oleje, špetka soli, voda
Postup: Rozpálíme olej ve větším hrnci a těstovinu v něm osmažíme za stálého míchání. Délka smažení závisí na tom, jak chceme mít pokrm barevný. Až zrnka dostanou alespoň zlatavou barvu, přelijeme vařící vodou. Musí jí být dvakrát více než těstovin. Výrazněji osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se voda nevyvaří, za občasného míchání. Podáváme jako přílohu k masu či jako hlavní jídlo s kyselou okurkou a další zeleninou.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.