DOVOLENÁ JEŠTĚ NEKONČÍ! ZAJDĚTĚ DO PRU58 A UŽIJTE SI CHUTĚ MOŘE

DOVOLENÁ JEŠTĚ NEKONČÍ! ZAJDĚTĚ DO PRU58 A UŽIJTE SI CHUTĚ MOŘE

07.11.2022 Jana Čiháková

Už 15. listopadu se uskuteční gastronomická show plná mořských chutí. Kde? Přece v PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v České republice, která svým interiérem atakuje botanickým zahradám a svými chutěmi je hodná michelinského průvodce.

Právě zde se od 18:00 budou podávat chody s mořským nádechem a show zároveň. Je libo degustační formou ochutnat Ústřice Josephiné z rodinné farmy Gillardeau, které vynikají extrémní masitostí a vyváženou sladko-slanou chutí

nebo Humří bisque dovezené přímou linkou z Kanady, které doprovází jemný krémový bisque s krabím masem a fenyklem. Případně by mohly zaujmout fritované Baby kalamáry v podobě ala hranolky s dipem, které následuje grilovaná Chobotnice Tako s mrkvovým pyré, bramborovou křupavou slámou a omáčkou ze spálených paprik.

Absolutními superstar jsou obří grilované rozpůlené Krevety Black Tiger s thajskou zálivkou ala Nam tok s navazujícími čerstvými Mušlemi sv. Jakuba ve skořápce. Jako třešničkou na dortu je Uni poké, které je dokonalou chuťovou tečkou, jelikož je servírováno v ulitě ježka se salátem a bylinkami navrchu zakápnuté dresinkem.

Na místě budou prezentovány a podávány nejčerstvější mořské mody. Vše formou sharing a intenzivního gastronomického zážitku. Díky vytříbenému someliérovi Martinovi Mlejnkovi bude možné vinné párování na míru. Cena na osobu činí 1499 Kč. Celým večerem provede executive chef a majitel Štěpán po boku s Vlastíkem z Rybí šupiny. Na místě budou možné chody navíc dle váhy, a to v podobě humřího ocásku, krabu kamčatského a tuňáku z Malediv.

Nutná rezervace předem, díky omezenému počtu míst a velkému zájmu.


Mohlo by vás zajímat

SEZÓNA GRILOVÁNÍ ZAČALA... ZNÁTE ZÁSADNÍ ZÁSADU, KTERÁ CHRÁNÍ PŘED BAKTERIEMI?

07.06.2024 | Při grilování masa je třeba používat čerstvé suroviny, které byly uchovávané v chladu, a maso dostatečně dlouho tepelně upravovat. Naopak při příliš vysokých teplotách mohou vznikat nežádoucí chemické látky s karcinogenními účinky. Na dnešní tiskové konferenci ministerstva zdravotnictví (MZd) to řekl Matyáš Fošum pověřený funkcí hlavního hygienika.

BURČÁK JE TADY! NENALEŤTE ALE NEPOCTIVCŮM A CHTĚJTE ZÁRUKU ČESKÉHO VÝROBKU

09.08.2024 | Letos si burčák užíváme podstatně dříve. Podle vyjádření Svazu vinařů zhruba o 20 dní. Jako burčák se smí na českém trhu ALE označovat pouze nápoj z českých hroznů. Pokud se vyrábí ze zahraničních, musí nést označení částečně zkvašený hroznový mošt, což někteří prodejci nedodržují. Jak jim nenaletět?

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.