23.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Oblíbená zahraniční pochoutka už si nachází své místo i na českých stolech.
Doba přípravy: 45 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 filety bílé ryby (z ryb u nás běžně dostupných například tresky), 130 g hladké mouky, 0,33 l piva, 1 lžička jedlé sody, šťáva z půlky citronu, sůl, pepř, olej na smažení, 1 kg brambor
Postup: Filety nakrájíme na kousky, brambory na hranolky. V hluboké pánvi nebo fritéze rozpálíme olej. Smažíme v něm dozlatova hranolky. Z mouky, piva, sody a citronové šťávy vytvoříme těstíčko. Kousky ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce a poté v těstíčku. Smažíme v rozpáleném oleji. Rybu vždy vyjmeme po několika vteřinách, necháme ji na mřížce okapat a teprve poté ji smažíme dozlatova. Z hranolek i ryby odsajeme přebytečný tuk a podáváme, nejlépe s domácí tatarkou.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.