25.03.2014 Redakce
Co je to foodpairing?
Jedná se o nový gastronomický trend. Foodpairing, chcete-li párování chutí, nebo kombinace potravin a odpovědi na to, co s čím kombinovat, jak a proč najdeme v analytické chemii, přesněji v tzv. „molekulární kuchyni“ (označované také jako technoemociální kuchyně), kde se spojují potraviny, které se chuťově doplňují, i když to na první pohled tak nevypadá. Řekněte sami, napadlo by vás někdy ochutnat rybu podávanou s čokoládou? Nebo jahody s plísňovým sýrem? Zřejmě ne, ale i přesto jde o pochoutku.
Více o foodpairingu v našem článku: http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=3555
06.06.2022 | Ať jste pekařští mazáci, nebo máte za sebou jen pár nesmělých bábovkových pokusů, určitě víte, k čemu se v kuchyni používá kypřicí prášek a jedlá soda. Vypadají podobně a po obou saháme ve snaze docílit nadýchaného a vláčného těsta. Zde ovšem vzájemné podobnosti končí a je třeba se blíže seznámit se zákonitostmi, které s sebou použití konkrétního kypřidla nese, abyste z trouby pokaždé vytáhli výtvor, na který se bude dlouho vzpomínat. V dobrém, samozřejmě.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.