22.06.2014 Ondřej Riebauer
Palačinky po francouzsku a s pohankou.
Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny odležení, na 12 placek
Ingredience: 250 g pohankové mouky, 1 vejce, 500 ml vody, 1 lžíce hrubé mořské soli, rozehřáté sádlo (máslo)
Postup: Do mouky přidáme vejce a sůl, hněteme a postupně přidáváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odležet aspoň 2 hodiny, ale raději déle. Potom těsto rozšleháme a přidáme rozehřáté sádlo. Rozehřátou pánev vytřeme sádlem nebo máslem. Těsto rozléváme po pánvi tak, aby bylo co nejtenčí. Po zhnědnutí obrátíme a opečeme z druhé strany. Na takovou placku pak přidáváme cokoli podle chuti – volské oko se šunkou, zeleninovou směs, masovou směs, klobásu, sýr.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.