regiony  

Gastronomický festival Jídlo z blízka

Gastronomický festival Jídlo z blízka

23.06.2014 Redakce

Navštivte festival Jídlo z blízka ve dnech 7. až 31. července. Ochutnáte degustační menu z vybraných regionálních surovin.

Byl zahájen on-line prodej festivalových menu v restauracích zapojených do gastrofestivalu Jídlo z blízka. Snadná rezervace míst a platba menu probíhá na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si můžete také místo na dílnách či degustacích doprovodného programu.

 1

Jste milovníci dobrého jídla a budete trávit alespoň část léta v Brně? Zajímáte se o to, odkud jídlo pochází? Právě pro vás budou od 7. do 31. července připravena v rámci festivalu Jídlo z blízka speciální degustační menu z regionálních surovin za festivalové ceny či kulinářské dílny ve vybraných brněnských restauracích.

 2

Po tři červencové týdny si můžete užívat jedinečná tříchodová menu připravená z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů. „Letošní novinkou je angažmá mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům“, říká Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.

3

V nabídce najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Lucie Frgalová doplňuje: „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich dohledem si můžete vyzkoušet řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.“

Čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.

Zlatými partnery festivalu jsou společnosti RSJ a Mikrofarma. Festival také podporují Městská část Brno-střed a Kávéeska, společnosti Restu.cz, Sklizeno, Tierra Verde, Knihy Dobrovský, Tiskárna Helbich a Nadace Partnerství.

           

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

Přehlídka v Prachaticích nabídne sýry, víno a ryby

09.06.2014 | Přehlídky Sýry, ryby a víno v Prachaticích se zúčastní přes 30 vinařství z České a Moravské vinařské oblasti, ale také ze Slovenska a Itálie.

Slovensko zavede daň ze slazených nápojů: Česko je s otazníkem, komora daň považuje za hloupost

12.09.2024 | Slovensko zavede daň ze slazených nealkoholických nápojů a stávající spotřební daní z tabákových výrobků nově zatíží náplně do elektronických cigaret, nikotinové sáčky a podobné zboží. Současně se bude dál zvyšovat zdanění cigaret. Rozhodl o tom dnes slovenský parlament.

Sněmovna zřejmě schválí snazší podmínky nižší daně z piva pro malé pivovary

11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.