Grilované kalamáry

Grilované kalamáry

16.06.2014 Redakce

Chcete grilování něčím ozvláštnit? Zkuste to s kalamáry.

Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 1 kg kalamárů, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř,

petrželka, citron

Postup: Kalamáry omyjeme studenou vodou a osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Roztopíme gril na středně vysoký žár a kalamáry grilujeme zhruba minutu z každé strany. Odložíme je do misky a necháme asi 3 minuty odpočinout. Povrch kalamárů znovu potřeme olejem a posypeme sekanou petrželkou a česnekem. Dáme je na gril ještě jednou a znovu krátce ogrilujeme. Podáváme s bílým chlebem a lehce pokapané citronovou šťávou. Místo grilu je možné je připravit na rozpálené pánvi.

 


Mohlo by vás zajímat

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Gazpacho z červené řepy s kozím sýrem

25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.