20.10.2014 Renata Reihserová
Osvěžte českou rumovou klasiku lahodným a voňavým moštem.
Ingredience: 1 l hroznového moštu (např. Agni), 1 dl rumu, 1 lžíce cukru krystal, 1 balení skořicového cukru, 2 jablka, 1 lžíce medu květového lesního, 1 lžíce brusinek, celá skořice, několik hřebíčků a citronová kůra
Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky, posypeme skořicovým cukrem, potřeme medem a vložíme na chvíli zapéct na pečicím papíru pod gril. Mošt s celou skořicí, cukrem a hřebíčkem přivedeme k varu. Do sklenice vložíme rozpečené jablko, několik brusinek a vše zalijeme horkým moštem, pak přidáme rum a na dozdobení citronovou kůru.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.