05.09.2014 Redakce
Ochutnejte netradiční kombinaci z výpravného gastronomického průvodce „Dva italští gurmáni jedí po italsku“.
Tato hřejivá a lahodná polévka pochází z údolí Eisecktaler v italském Valle d’Isacro, ležícím v nejvýchodnějším cípu Alp. Německy se zde mluví stejně běžně jako italsky, tudíž má tento pokrm německý název (Eisacktaler Weinsuppe - „vinná polévka“), což je dobrý příklad vlivu, který mají sousední země na italské regiony a na místní pokrmy.
Ingredience: 1 l silného hovězího vývaru nebo bujonu, 500 ml bílého vína, 4 krajíce dobrého bílého chleba, 40 g másla, 1 lžičky mleté skořice, 100 ml tučné smetany,100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu a sýr na ozdobení
Postup: Ve velkém hrnci smícháme víno a vývar, přivedeme k varu a necháme 1 minutu vařit. Stáhneme z plotny a odložíme stranou. Na másle dozlatova osmahneme z obou stran krajíčky chleba a pak je posypeme skořicí. Do každé misky vložíme jednu topinku. Do polévky přidáme smetanu a opatrně zahříváme, aby se smetana prohřála. Přimícháme parmezán. Polévkou přelijeme chléb v misce a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.