HOVĚZÍ VEVERKA: MASO TAK DOBRÉ, ŽE SI JEJ ŘEZNÍCI NECHÁVAJÍ PRO SEBE

HOVĚZÍ VEVERKA: MASO TAK DOBRÉ, ŽE SI JEJ ŘEZNÍCI NECHÁVAJÍ PRO SEBE

13.09.2022 Jana Čiháková

Pokud si rádi pochutnáte na skvělém mase, tak byste určitě neměli minout to od privátní značky Authentic. Pro Košík ho připravuje i rodinná firma Petra Brejchy, která maso odebírá jen od ověřených farmářů a chovatelů.

Provoz se řídí zásadami welfare a zvířatům poskytuje dokonce dvakrát větší prostor, než tento princip stanovuje. U Brejchy se vše snaží dělat s co nejmenším dopadem na životní prostředí. Recyklují zbytkové teplo pro další využití, používají speciální technologii, která šetří vodu, a kladou vysoký důraz na spotřebování celého zvířete. Zbytky se nevyhazují, ale používají se dál do krmiv pro domácí mazlíčky.

Jaké maso od Brejchy zvolit? Určitě to, které patří k nejlepším: hovězí veverku. Jedná se o delikatesní kousek masa od bránice, kterému se přezdívalo řeznická panenka, protože si ho řezníci často nechávali pro sebe a do prodeje se ani nedostalo. Díky umístění blízko jater nabízí veverka nezvykle prokrvené, chuťově výrazné a voňavé maso. Kombinuje v sobě šťavnatost rib-eye steaků a křehkou konzistenci svíčkové panenky. Steaku z této části hovězího se říká „hanger steak“ a právě steaková příprava veverce sluší nejvíc. Před přípravou nechte maso 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a po tepelném zpracování pak ještě 5 minut odležet pod alobalem nebo druhým talířem, aby byla chuť co nejlepší. Hovězí veverku Authentic i další dobroty na gril si můžete koupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.


Mohlo by vás zajímat

Ceny potravin nadále klesají! Cukr je nejlevnější za dva roky.

06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Sněmovna zřejmě schválí snazší podmínky nižší daně z piva pro malé pivovary

11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.