22.06.2014 Redakce
Nejen v zimě zahřeje a navíc báječně chutná.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 25 g másla, 1 cibule, 225 g slaniny, 225 g brambor, 2 lžíce mouky,
600 ml kuřecího vývaru, ½ l mléka, 450 g hrášku
Postup: Na másle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme kostičky rozkrájených brambor a smažíme dvě minuty. Pak přidáme mouku a minutu mícháme. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a mléko. Přiklopíme a vaříme, až brambory změknou. Přisypeme hrášek a vaříme ještě deset minut. Podáváme s nastrouhaným čedarem a lžící husté smetany.
29.07.2015 | Znáte chutnější letní oběd než zdravou zeleninovou polévku?
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.