13.06.2014 Redakce
Nevíte co k večeři? Zkuste výbornou krémovou polévku.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 1 l smetany 33 %, 0,1 l mléka, 200 g zeleného hrášku, sůl, pepř,
50 g kozího sýra, 1 dl olivového extra, 1/2 cibule, 50 g másla
Postup: Mražený hrášek vložíme do vroucí vody a blanšírujeme půl minuty. Vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek, orestujeme a zalijeme smetanou. Provaříme. V mixeru rozmixujeme, přidáme máslo a osolíme. Mléko svaříme s kousky kozího sýra a vymixujeme do pěny. Servírujeme krém, navrch pěnu a trochu oleje. Na ozdobu lze použít hráškové klíčky.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.