Hrnečková bábovka s borůvkami

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 Jaroslav Panenka

Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

Doba přípravy: 90 minut, na jednu bábovku

Ingredience: 2 hrnečky moučkového cukru, 1/2 hrnečku oleje,  1/2 hrnečku mléka, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 1 borůvek, 1/2 kypřícího prášku

Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku i kypřící prášek. Do těsta vmícháme borůvky – mohou být čerstvé i kompotované (ty nejdříve scedíme a necháme okapat). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Poté počkáme, až vychladne, opatrně ji vyklopíme a pocukrujeme.


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Kotlety ve šlehačce podle babičky Káji

16.01.2015 | Oblíbený recept moderátora Vojty Bernatského může rozvonět i vaši kuchyni.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.