novinky  

I ovocné koktejly mají své trendy

I ovocné koktejly mají své trendy

16.03.2015 Redakce

Někomu se to může zdát přitažené za vlasy, ale i svět jídla má své trendy suroviny. Čas od času se objeví potravina, která naprosto ovládne média, blogy, sociální sítě i naše kuchyně.

Nejinak je tomu v oblasti ovocných šťáv a koktejlů. Které suroviny se letos budou hřát na výsluní? Ochutnejte je a posuďte sami, jestli si svoji pověst zaslouží.

1. Chia semínka

Superpotraviny jsou hitem ve všech zdravých kuchyních a chia semínka jsou jejich králem. Jsou totiž superzdravá a jejich zázračné složení prý umí zajistit dlouhověkost. Jejich paradoxní výhodou je i to, že nemají výraznou chuť. Můžete si je tak přimíchat téměř do čehokoliv (do jogurtu, na salát, do müsli…) a svou porci elixíru mládí tak pít nebo jíst třeba každý den.

V UGO barech si můžete svou denní porci chia semínek dopřát i v podobě sladkého koktejlu s jablky, pomerančem, řepou a banánem. Najdete ho tu do poloviny dubna v rámci sezónního menu.

ugo

2. Listová zelenina

Špenát nebo kapusta neznějí zrovna jako aktuální výkřik moderní gastronomie, že? Jinak je tomu ale v oblasti ovocných šťáv. Tam se listová zelenina jako ideální ingredience objevila v posledních letech a od té doby stoupá její obliba v tzv. green smoothies. Proč tedy listovou zeleninu dávat do drinků? Na několik loknutí do sebe dostanete spoustu zeleniny, které není v jídelníčku nikdy dost. Stejně jako u chia semínek ani listová zelenina nemá výraznější chuť a koktejlu tak dodává typickou barvu a zdraví.

V UGO barech můžete trend green smoothies vyzkoušet třeba na koktejlu „kapusta, špenát, ananas, jablko, máta“.

3. Křen

Křen je oblíbenou složkou odvážných ovocných koktejlů. Obsahuje totiž bezpočet prospěšných látek - posiluje imunitu, zlepšuje trávení, pomáhá při infekcích močových cest i při kašli. A ovocným a zeleninovým koktejlům dodává říz podobně třeba jako zázvor.

V UGO barech si můžete do poloviny dubna objednat třeba řízný chřipkobijecký koktej z křenu, citronu, jablek a řepy.

chripkobijec

  4. Avokádo

Tohle ovoce znají dobře vegani a milovníci raw stravy díky vysokému obsahu zdravých rostlinných tuků. Proč bychom měli vyhledávat avokádo? Díky vysokému obsahu tuků zasytí na dlouhou dobu, obsahuje hodně bílkovin, železa a vitamínu B6. A skvěle chutná! Zralé avokádo má krémovou konzistenci, voní po oříšcích a hodí se do pomazánek, polévek, salátů...

...a do ovocných koktejlů v UGO barech. Tam ho najdete od poloviny dubna v jarním zeleném koktejlu s avokádem, mangem, baby špenátem a jablkem.

 


Mohlo by vás zajímat

Vánoční pochutiny a speciality Král Sýrů

22.11.2016 | Vánoce jsou ideálním časem, kdy se zastavit, odpočívat, setkávat se s rodinou a přáteli a dopřávat si nevšední gurmánské zážitky. Párování sýrů s vínem patří nepochybně k velmi příjemným chuťovým potěšením, které mohou pozvednout sváteční čas doslova do nebeských výšin.

Na trhu je nový "červený chléb" s antioxidačními účinky

30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.

Apetito v novém

16.08.2016 | Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.