22.06.2014 Redakce
Nejen jarní klasika z Anglie.
Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 50 g másla, 2 plátky slaniny, čerstvě mletý pepř, 2 velké cibule,
2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 250 ml hovězího vývaru, sherry nebo portské, 600 g jehněčích jater
Postup: V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a čerstvě mletý pepř. Přihodíme nakrájené cibule a nakrájený česnek. Na nízkém plameni smažíme asi 20 minut. Přidáme mouku a přilijeme vývar. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec zalijeme malým panákem sherry či portského a posolíme. Játra nakrájíme na stejně velké kusy, lehce obalíme v mouce se solí a pepřem a smažíme pár minut po obou stranách na rozpáleném oleji. Máte-li maso rádi pořádně uvařené, můžete játra vložit do omáčky a minutu či dvě je v ní prohřát. Podáváme s bramborami šťouchanými s jarní cibulkou a vařeným hráškem.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.