25.08.2014 Redakce
Voňavé kolínko s tymiánem a rozmarýnem.
Nejlépe se hodí maso s kostí – kolínko anebo lýtko. Na pekáč narovnáme šest až osm kolínek, která osolíme a vydatně potřeme nasekanou směsí voňavých bylinek – tymián, rozmarýn, petrželka… Sem tam proložíme bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Na pánvi orestujeme asi půl kila špeku, nakonec přidáme tři nahrubo nakrájené velké cibule a plátky asi z deseti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme po půl litru vývar a bílé víno. Přikrytý pekáč vložíme na dvě hodiny do předehřáté trouby na 180 °C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku počkáme na výsledek. Po vyjmutí jehněčího z pekáče šťávu vydusíme, aby byla silnější a trochu zhoustla a možná dosolíme. K takto upečenému jehněčímu podáváme listový špenát, jen spařený, a bramborový knedlík.
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.