15.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Romarýnové jehněčí masíčko přímo od protinožců.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 jehněčí kotlety, hrst čerstvého rozmarýnu, olivový olej, lžíce másla, sůl, pepř
Postup: Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Maso dobře osolíme a opepříme. Vložíme ho do pánve a pár minut necháme zatáhnout. Na vrchní stranu poklademe 3/4 rozmarýnu. Po přibližně sedmi minutách otočíme a pečeme tak dlouho, až dosáhneme teploty, kterou u masa preferujeme. Odsajeme přebytečný tuk a podáváme nazdobené zbylým rozmarýnem.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.