Jihočeské dortíky se sladkou čepičkou

Jihočeské dortíky se sladkou čepičkou

06.04.2017 Redakce

Také vás nebo vaše děti čas od času, jak se říká, honí mlsná? Dali byste si něco sladkého, ale protože se snažíte držet různé diety, počítat kalorie a hlavně nechcete sebe ani své potomky zbytečně přeslazovat, si to raději rozmyslíte? Pak pro vás máme tip na vcelku zdravé mlsání.

Madeta přišla na trh s Jihočeskými sladkými pomazánkami s pravou vanilkou a s 60% čokoládou, které se díky jemné a krémové konzistenci lehce roztírají. Tyto sladké pomazánky obsahují 70 % kvalitní smetany, takže mají plně smetanovou chuť, navíc obsahují o 50 % méně cukru a mají dokonce i o polovinu menší kalorickou hodnotu než běžné sladké pomazánky. Mohou si je tedy vychutnat velcí i malí, a to naprosto bez výčitek.

Díky Jihočeským sladkým pomazánkám si můžete ulehčit práci a snížit příjem kalorií při tvorbě domácích dezertů a moučníků. Dají se totiž výborně použít jako krém. Můžete s nimi vytvořit neodolatelné čokoládové dortíčky či plněné košíčky během několika minut, a to s vědomím, že jste do nich nedali nic špatného, a tak si je můžete vychutnat bez výčitek.

Tip na sladké mlsání vám přinášíme níže a pro další recepty navštivte http://www.madeta.cz/vcukuletu/vcukuletu/1/187.

Jihočeské dortíky se sladkou čepičkou

Příprava: cca 40 minut + pečení

Množství:

6 porcí

- Suroviny

o na korpus:

 125 g hladké mouky

 50 g cukru

 1 lžička prášku do pečiva

 špetka soli

 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma

 1 lžíce kakaa

 1 vejce

 100 ml Jihočeského mléka

 45 g Jihočeského másla

o na krémy:

 200 g Jihočeského másla

 100 ml Jihočeské smetany ke šlehání

 Jihočeská sladká pomazánka vanilková

 Jihočeská sladká pomazánka čokoládová

 cukr moučka

 jahody, kiwi či jiné oblíbené ovoce

- Postup

o Nejdříve si připravte těsto. Všechny tekuté ingredience o pokojové teplotě smíchejte dohromady, stačí zašlehat vidličkou. V jiné míse smíchejte sypké přísady a poté z obou směsí umíchejte hladké těsto. Půlkou těsta naplňte tři formičky košíčků na muffiny do ¾ a do zbylé poloviny těsta přidejte kakao. Tmavým krémem naplňte zbylé tři formičky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 - 25 minut. Než se dortíčky upečou, připravte si krémy.

Smetanu vyšlehejte dotuha. V jedné míse smíchejte polovinu změklého másla, Jihočeskou vanilkovou pomazánku, polovinu vyšlehané smetany a lžíci cukru moučka. Ten samý postup opakujte s čokoládovou pomazánkou.

Upečené muffiny nechte vychladnout a poté pomocí zdobičky naneste na dortíčky krém. Ozdobte jahodami, kiwi či jiným ovocem a podávejte.


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.