06.04.2017 Redakce
Také vás nebo vaše děti čas od času, jak se říká, honí mlsná? Dali byste si něco sladkého, ale protože se snažíte držet různé diety, počítat kalorie a hlavně nechcete sebe ani své potomky zbytečně přeslazovat, si to raději rozmyslíte? Pak pro vás máme tip na vcelku zdravé mlsání.
Madeta přišla na trh s Jihočeskými sladkými pomazánkami s pravou vanilkou a s 60% čokoládou, které se díky jemné a krémové konzistenci lehce roztírají. Tyto sladké pomazánky obsahují 70 % kvalitní smetany, takže mají plně smetanovou chuť, navíc obsahují o 50 % méně cukru a mají dokonce i o polovinu menší kalorickou hodnotu než běžné sladké pomazánky. Mohou si je tedy vychutnat velcí i malí, a to naprosto bez výčitek.
Díky Jihočeským sladkým pomazánkám si můžete ulehčit práci a snížit příjem kalorií při tvorbě domácích dezertů a moučníků. Dají se totiž výborně použít jako krém. Můžete s nimi vytvořit neodolatelné čokoládové dortíčky či plněné košíčky během několika minut, a to s vědomím, že jste do nich nedali nic špatného, a tak si je můžete vychutnat bez výčitek.
Tip na sladké mlsání vám přinášíme níže a pro další recepty navštivte http://www.madeta.cz/vcukuletu/vcukuletu/1/187.
Příprava: cca 40 minut + pečení
Množství:
6 porcí
- Suroviny
o na korpus:
125 g hladké mouky
50 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
1 lžíce kakaa
1 vejce
100 ml Jihočeského mléka
45 g Jihočeského másla
o na krémy:
200 g Jihočeského másla
100 ml Jihočeské smetany ke šlehání
Jihočeská sladká pomazánka vanilková
Jihočeská sladká pomazánka čokoládová
cukr moučka
jahody, kiwi či jiné oblíbené ovoce
- Postup
o Nejdříve si připravte těsto. Všechny tekuté ingredience o pokojové teplotě smíchejte dohromady, stačí zašlehat vidličkou. V jiné míse smíchejte sypké přísady a poté z obou směsí umíchejte hladké těsto. Půlkou těsta naplňte tři formičky košíčků na muffiny do ¾ a do zbylé poloviny těsta přidejte kakao. Tmavým krémem naplňte zbylé tři formičky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 - 25 minut. Než se dortíčky upečou, připravte si krémy.
Smetanu vyšlehejte dotuha. V jedné míse smíchejte polovinu změklého másla, Jihočeskou vanilkovou pomazánku, polovinu vyšlehané smetany a lžíci cukru moučka. Ten samý postup opakujte s čokoládovou pomazánkou.
Upečené muffiny nechte vychladnout a poté pomocí zdobičky naneste na dortíčky krém. Ozdobte jahodami, kiwi či jiným ovocem a podávejte.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.