06.12.2013 Jan Souček
Rychlý recept na tradiční rychlé jídlo, které všichni dobře známe.
Doba přípravy cca. 20 minut, rozpis je pro 2 osoby
Speck nakrájíme na tenké nudličky. V malém kastrolu lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a zpěníme dorůžova. Přidáme rýži, lehce orestujeme a zalijeme vínem. Za stálého míchání vaříme rýži dokud se neuvaří na skus a dle potřeby podléváme vývarem. Před koncem přidáme jablka nakrájená na malé kostičky, parmazán, máslo, a sýr graukäse. Můžeme ozdobit nudličkami specku a jablka.
Recept pro vás uvařil Jan Souček, šéfkuchař pražské restaurace La Strada (www.lastradaristorante.cz)
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
15.07.2013 | V souvislosti s jídlem připravovaným ve školních jídelnách se stále vracejí a omílají poznámky o „univerzální hnědé omáčce“ a „blafech“, co se nedají jíst.
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.