25.08.2014 Redakce
Klasická úprava drůbeže a salát trochu jinak než ho známe.
Nejdřív připravíme bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, velmi jemně nakrájíme červenou cibulku a česnek, kadeřavou petržel a řapíkatý celer. Dochutíme napůl dýňovým a kukuřičným olejem, trochou balsamikového octa, mletým pepřem a solí. Kačeří prsa stáhneme z kůže, naklepeme, osolíme, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme v oleji.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.