KAM ZAJÍT: ČERSTVÉ TIPY NA PODNIKY, KDE VÁM ZACHUTNÁ

KAM ZAJÍT: ČERSTVÉ TIPY NA PODNIKY, KDE VÁM ZACHUTNÁ

29.05.2023 Jana Čiháková

Nové menu, anebo skvělý tip na výlet našemu oku neunikají. Co jsme pro vás vybrali za květen?

ZÁBAVA PRO CELOU RODINU

O víkendu 20. až 21. května se otevírá v hale 17 Holešovické tržnice LEMARKET. Kromě kurátorského výběru lokálních tvůrců bude na místě i spousta aktivit pro celou rodinu, například malá tradiční pouť plná kolotočů, her a dalších aktivit. Ke každé správné pouti navíc patří cukrová vata a všechny děti ji od nás dostanou ke vstupu zdarma. Hala 17 Holešovické tržnice je pro LEMARKET nový prostor. Budova nabízí dvě členitější patra, přičemž ve spodní části se usídlí mimo jiné LEMARKET bar ve spolupráci s vybavením pro obchody a kavárny JISKRA design, samostatná místnost ve vrchním patře pak bude pod taktovkou designového concept storu Ones. Již tradičně na místě nebude chybět občerstvení od vybraných lokálních podniků, jako je káva Onesip coffee či limonády Herbert sirupy. Více na www.lemarket.cz.

NOVÉ MENU V LIBERECKÉM KOHOUTOVI

Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty zcela nové á la carte menu. Těšit se můžete například na grilovanou hovězí picanhu z Ekofarmy Tanvald a batátovým pyré a guacamole máslem, červenou řepa a dýni hokaido s kozím sýrem z Farmy Pěnčín, či hovězí Flap steak podávaný se zkaramelizovaným ananasem a grenaillemi. Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Více na www.pytloungrandhotelimperial.cz/cs/restaurace/.


Mohlo by vás zajímat

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.