04.11.2020 Jana Čiháková
Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.
Co budete potřebovat:
trubičky cannoli, 1 balení ricotty, lžíce medu, moučkový cukr na posypání, sekané pistácie, hoblinky čokolády
Postup:
Smíchejte ricottu s medem a utřete do hladka. Směs dejte do cukrářského sáčku, kterým trubičky cannoli naplníte. Konce ozdobte sekanými pistáciemi, hoblinkami čokolády, lze přidat i kandované ovoce či sekané ořechy. Posypte cukrem moučkou.
Co budete potřebovat: trubičky cannoli, 1 balení ricotty, moučkový cukr, pomerančovou kůru a trochu pomerančové šťávy, skořici a plátky pomeranče na ozdobu
Jak na to: Ochuťte ricottu cukrem moučkou, nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou dle chuti tak, aby vznikl sladký krém. Dejte jej do cukrářského sáčku a naplňte vnitřek trubiček. Ozdobte kousky pomeranče, lze využít i jiné ovoce, například koktejlové třešně či kompotované hrušky. Na talíři ozdobte sypanou skořicí a cukrem moučkou a podávejte.
Náš tip: Pokud se vám nechce trubičky péct, můžete je zakoupit v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Do konce roku je pořídíte v akci, kdy dostanete tři kusy za cenu dvou!
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.