22.06.2014 Redakce
Naložte švestky do rumu a vychutnejte si je v jednoduchém koláči.
Doba přípravy: 30 minut + 10 minut pečení
Ingredience: sušené švestky, lžíce rumu, 150 g cukru, 150 g mouky, sůl, 6 vajec, 1 lžíce másla, mléko
Postup: Švestky naložíme do rumu. Mouku smícháme s cukrem a solí, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Přiléváme mléko a mícháme, až vznikne řidší těsto. Koláčovou formu vytřeme máslem, na dno naskládáme švestky, které jsme vyjmuli z rumu a přelijeme těstem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C, pak teplotu snížíme a dopečeme.
17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.