Kotlety ve šlehačce podle babičky Káji

Kotlety ve šlehačce podle babičky Káji

16.01.2015 Mgr. Jana Uhlířová

Oblíbený recept moderátora Vojty Bernatského může rozvonět i vaši kuchyni.

Doba přípravy: 90 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 4 ks vepřové kotlety (nebo prsních řízků), 1 cibule, sůl, pepř, olej, nastrouhaný sýr, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, petržel na posypání

 Postup: Kotlety nebo prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme krátce osmahnout z obou stran do pekáče na zpěněnou cibulku na oleji. Kotlety zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou s rozkvedlaným vejcem. Posypeme čerstvou petrželkou a pečeme dozlatova  v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 1 hodinu. 


Mohlo by vás zajímat

Hrnečková bábovka s borůvkami

23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.

Višňové vareniky

21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?

Vepřové Vindaloo Pavla Sedláčka

25.10.2015 | Rocker, skladatel a podnikatel v pohostinství Pavel sedláček prozradil recept na vepřové Vindaloo, úžasný pokrm pocházející z indické kuchyně.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.