26.10.2015 Redakce
Vyzkoušejte muškátem navoněnou a velice chutnou podzimní polévku, která vás zahřeje i příjemně nasytí.
Doba přípravy: 35 minut
Ingredience: 1 dýně (ideálně Hokkaidó), 2 lžíce olivového oleje Penny, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 700 ml zeleninového vývaru, 3–4 lžíce smetany Boni, muškátový oříšek dle chuti, špetka soli, mletý černý pepř
Postup: Z omyté a rozkrojené dýně odstraníme semena a nakrájíme ji na středně velké kostičky (slupku odstraňovat nemusíme, při vaření brzy změkne). V hrnci na rozehřátém oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a česnek tak, aby změkly, ale nezabarvily se do zlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni a za občasného míchání vše smažíme asi 10 minut. Pomalu přilijeme zeleninový vývar a vaříme dalších 10 minut, dokud není dýně zcela měkká. Přidáme smetanu pro zahuštění a kousky dýně rozmixujeme tyčovým mixérem, musí vzniknout krémová konzistence. Nakonec polévku ochutíme muškátovým oříškem solí a pepřem. Polévku lze podávat s trochou šlehačky, nastrouhaným sýrem, praženými kousky chleba nebo dýňovými semínky.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.