27.07.2016 Redakce
Kuře se dá upravit na sto způsobů. Ale jak jej nejradši komik, herec, moderátor, spisovatel, scénárista, bubeník, fotograf Václav Upír Krejčí? Vyzkoušejte jeho recept.
Ingredience: celé kuře, 4 lžíce cukru, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce sojové omáčky, špetka muškátové oříšku, sůl
Postup: Do většího hrnce dáme olej, až je rozpálený přidáme nařezané kusy očištěného kuřete (i s kostmi). Za stálého míchání vyčkáme, až odejde z kuřete veškerá voda. Poté zalijeme octem a přidáme cukr, vše za stálého míchání. Následně přelijeme vodou, přiklopíme a necháme dalších 20 min. dusit. Na závěr přidáme sojovou omáčku, necháme projít varem a můžeme podávat s rýží.
Foto zdroj: wikimedia
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.