29.08.2014 Renata Reihserová
Trocha Francie díky Provence, špetka Itálie v boloňské omáčce a hlavně české kuře.
Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, Otma Boloňská omáčka, 150 g eidamu, 3 stroužky česneku, provensálské koření dle chuti, 1 cibule, 3 lžíce oleje, pepř a sůl
Postup: Cibulku nakrájíme na drobno, na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova a přidáme nakrájené kuřecí maso. Orestujeme, přimícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Když je maso hotové, na pánev přidáme boloňskou omáčku, promícháme a chvilku povaříme, dokud není omáčka teplá. Směs v případě potřeby zředíme trochou vody. Doporučujeme podávat s těstovinami a strouhaným sýrem.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.