novinky  

Lahodné ovocné pokušení Hot Fruits

Lahodné ovocné pokušení Hot Fruits

15.10.2014 Redakce

Sladká tečka ovocné příchuti k dochucení dezertů.

V našich kuchyních již zdomácněly dezerty jako například panna cotta nebo cheesecake. Ideální sladkou tečkou k jejich dotvoření mohou být Hot Fruits – osvěžující variace vybraného ovoce inspirovaná chutěmi a vůněmi horkého léta.Jejich využití v kuchyni je široké – od přelivů zmrzlin, ovocných pohárů, přes zvýraznění chuti panna cotty či dezertů až po palačinky. Zkuste sami malinové, jahodové, broskvové nebo višňové Hot Fruits.

jahody

Více na www.sladkanerest.cz, balení 180 g za doporučenou maloobchodní cenu 29,90 Kč. Nakupujte výhodně na: www.hame-eshop.cz.

 RECEPT

Cheesecake

  • 375 g smetanového sýra
  • 400 g ricotty
  • 240 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 vanilkový lusk

Na korpus

  • 125 g máslových sušenek
  • 60 g mletých mandlí - velmi najemno
  • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky rozdrťte na co nejmenší kousky. Přidejte mleté mandle, máslo a zpracujte, dokud se nespojí. Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Do formy vtlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovou-mandlové směsi. Zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a zrníčka z vanilkového lusku. Prošlehejte a směs nalijte na připravený korpus. Pečte 70 minut. Po upečení by měly být okraje zlaté a uprostřed by cheesecake měl být ještě vláčný. Servírujte vychlazené s přelivem Hot Fruits s broskvemi.


Mohlo by vás zajímat

Připravte se na jaro

15.03.2017 | Jaro již ťuká na dveře, musíme počítat s neustálými změnami počasí a náš organismus tak dostává zabrat. Většina z nás by chtěla svůj imunitní systém podpořit, ale často neví jak. Existuje více způsobů pro podporu jeho správného fungování a jedním z nich je například pravidelná konzumace Imunelu od Madety.

Chléb Vegipan, novinka kterou si zamilujete!

24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.

Na trhu je nový "červený chléb" s antioxidačními účinky

30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.