Luxusní krevetky na Chardonnay: Ochutnáte a už se jich nezbavíte

Luxusní krevetky na Chardonnay: Ochutnáte a už se jich nezbavíte

22.11.2021 Jana Čiháková

Čerstvé krevety, trochu bylinek a skvělé víno, to je kombinace, která nemůže dopadnout jinak než totálním uspokojením všech smyslů. Pokud hledáte lehké a přitom zdravé jídlo, právě jste jej našli.

Přísady:

500 g vyloupaných krevet

3 šalotky

2 papriky

4 menší mrkve

250 ml Chardonnay 2017 pozdní sběr, barrique Vinselekt Michlovský, exkluzivní řada pro Globus

sůl

černý pepř, čerstvě mletý 

olivový olej

150 ml smetany ke šlehání

hrst nasekané petrželové natě

2 lžičky sušených italských bylinek

3 stroužky česneku

špetka chilli

Postup

Krevety naložíme den dopředu do směsi olivového oleje a prolisovaného česneku. Přidáme špetku chilli, pokud nemáte rádi pálivá jídla, chilli vynechejte.

Ve velké pánvi zahřejeme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku, kolečka mrkve a proužky papriky. Po pěti minutách přidáme naložené krevety, včetně olivového oleje s česnekem. Zasypeme sušenými italskými bylinkami, dochutíme solí a pepřem.

Vše společně opékáme přibližně pět minut. Zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Zprudka vyvaříme téměř veškerou tekutinu. Zalijeme smetanou a tři minuty povaříme. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku. Promícháme a ihned podáváme. S bagetou a sklenkou vína Chardonnay 2017 pozdní sběr, barrique z vinařství  Vinselekt Michlovský!


Mohlo by vás zajímat

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

Na Brněnsku otevřel bezoobslužnou prodejnu, ke vstupu stačí tlačítkový telefon

05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.