Maglajz z Etonu

Maglajz z Etonu

22.06.2014 Redakce

Jahody s pusinkami a šlehačkou. Co může být lepšího?

Doba přípravy: 80 minut (+ 1 den na chladnutí), pro 6 osob

Ingredience: 3 velká vejce, 175 g cukru krupice, 450 g jahod, 1 lžíce moučkového cukru, 570 ml tučné smetany nebo šlehačky

Postup: Ušleháme dotuha vaječné bílky, po lžičkách k nim za stálého míchání přidáme krupicový cukr. Lžičkou pak tvoříme na vyloženém plechu hromádky a pečeme 1 hodinu na 140 °C. Troubu vypneme, lehce pootevřeme a necháme v ní pusinky vychladnout do druhého dne. Před podáváním propasírujeme 250 g jahod s moučkovým cukrem a ušleháme smetanu nebo šlehačku. Do mísy nalámeme pusinky asi na 2,5 cm velké kusy, přimícháme zbylé nakrájené jahody, ušlehanou smetanu a přelijeme jahodovým pyré. Podáváme ihned.

 

 


Mohlo by vás zajímat

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.