28.04.2015 Redakce
Hokejové mistrovství světa se nezadržitelně blíží. Ochutnejte masové pochoutky, které jsou je sledování nelítostných soubojů jako stvořené.
Ingredience (4 porce):
500 g kvalitního, zcela čerstvého a libového hovězího masa K-Purland
4 krajíce staršího chleba
4 čerstvé žloutky
4 stroužky česneku
2 lžíce kaparů
2 malé šalotky nebo cibulky
2 sterilované kyselé okurky
1 lžička omáčky worcester
1 lžička dijonské hořčice
3 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup:
Kapary, okurky i oloupané šalotky nasekáme na co nejmenší kostičky. Maso si přendáme na pracovní desku a nejprve jej nakrájíme na kostky. Kostky poté ostrým nožem nasekáme na co nejjemnější kousíčky. Postupujeme pečlivě a maso takto postupně rozsekáme několikrát po sobě, dokud nevytvoří jednolitou směs. Maso přendáme do mísy, přidáme kapary, šalotku, okurky, hořčici a worcester a pořádně promícháme, dokud se všechny ingredience s masem nespojí. Osolíme, opepříme, zakryjeme a dáme do lednice. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm opečeme krajíce chleba do tmavě zlatavé barvy. Hotový tatarák rozdělíme na 4 porce. Do každé pak uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Podáváme s topinkami a podle chuti i se stroužkem česneku.
Ingredience (4 porce):
1 balení hamburgeru K-Purland (po 4 kusech)
4 housky/žemle na burger
2 rajčata
4 listy ledového salátu
4 plátky osmažené cukety
1 červená cibule
4 plátky opečené slaniny
domácí majonéza, domácí kečup, řeřicha na zdobení
Postup:
Hovězí maso na hamburgery opečeme z obou stran na pánvičce nebo připravíme na grilu. Rozkrojíme housky, spodní díl potřeme majonézou a poklademe plátky dokřehka opečené slaniny. Na slaninu dáme opečené nebo ogrilované hovězí maso a dále vrstvíme list ledového salátu, plátky rajčat, tenká kolečka cibule a plátky cukety. Vrchní díl housky potřeme domácím kečupem a přiklopíme. Jemně posypeme řeřichou a servírujeme.
Ingredience (4 porce):
1 balení staročeské klobásy K-Purland (po 4 kusech)
4 bagety
2 velká rajčata
2 menší cibule
4 nakládané okurky
domácí majonéza, domácí kečup
5 velkých brambor
Postup:
Klobásy jemně nařízneme nožem po obou stranách, pak je opečeme na pánvičce nebo připravíme na grilu. Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na hranolky, které osmažíme na pánvičce z obou stran. Nakrájíme si na drobné kousky rajčata, cibuli a okurky. Rozkrojíme housky a z obou stran je opečeme. Na spodní díl namažeme kečup a posypeme ho nakrájenými kousky cibule, okurky a rajčat, poté položíme navrch opečenou či ogrilovanou klobásu. Druhou polovinu housky potřeme domácí majonézou a přiklopíme.
Masové produkty značky K-Purland zakoupíte například v prodejnách Kaufland.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.