Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012

Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012

23.03.2012 Redakce

V sobotu 31. března se koná 11. ročník Mistrovství ČR v otevírání ústřic na Staroměstském náměstí. Od 14:00 hodin se profesionálové utkají v otevírání 30 ks ústřic typu Belon. Hodnotí se úprava, čistota pracoviště a rychlost otevření. Vítěz bude vyhlášen v 16:00 hodin. Organizátorem soutěže je Pražský kulinářský institut a partnerem soutěže je společnost Makro Cash & Carry ČR, která je zároveň hlavním dodavatelem ústřic pro soutěž.

Mistrovství proběhne podle mezinárodních pravidel, každý ze soutěžících bude otevírat 30 ústřic typu Belon, které se používají jak na evropském, tak na světovém šampionátu. Správně otevřené ústřice poputují mezi diváky na ochutnávku.

Výkony soutěžících při otevírání ústřic bude hodnotit pan Bernard Schaut, Key Account Manager Fish MAKRO. Moderátorem mistrovství bude poprvé Jan Rosák.

ustrice

Vítěz národního kola bude v září vyslán, aby reprezentoval Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway. Vloni naši zemi reprezentoval pan Tomáš Hladík z Bítovčic u Jihlavy, který v Irsku skončil na 9. místě.

Petr Olbrich, Head of TGM HoReCa CZ&SK, uvedl: „Naše partnerství při pořádání Mistrovství v otevírání ústřic přesně zapadá do naší strategie přístupu k zákazníkům segmentu HoReCa. O tom, že jdeme správnou cestou, svědčí mimo jiné i více než 30% nárůst prodejů čerstvých ústřic, které mají možnost zákazníci zakoupit v našich velkoobchodních střediscích, případně jim je pomocí služby MAKRO Distribuce zavezeme čerstvé do jejich restaurace kamkoliv na území ČR.“

Roman Vaněk z PRAKULU komentuje tuto událost citátem známého francouzského básníka a esejisty Léona-Paula Fargue. „Miluji ústřice: člověk má pocit, jako by políbil moře na ústa.“

Vanek

Přijďte se podívat a podpořit soutěžící!


Mohlo by vás zajímat

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Zpoplatnění letáků povede ke zdražení potravin, říká prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu

04.09.2024 | Zavedení recyklačního poplatku za tištěné letáky přinese zdražení zboží a služeb. Obchodníci budou nuceni promítnout zvýšené vstupní náklady do spotřebitelských cen. Návrh ministra životního prostředí Petra Hladíka je v rozporu s realitou tržního prostředí a ignoruje závažné ekonomické a sociální dopady na spotřebitele i obchodníky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.