03.09.2014 Redakce
V úterý 16. září se v NH Hotels v Olomouci uskuteční konference, jejímž cílem je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků.
Zajímají Vás možnosti investic, zefektivní výroby, šetření nákladů?
Jak lze zajistit stálou kvalitu výrobků?
Jaké jsou možnosti údržby a vylepšení již instalovaných technologií?
Odpovědi na tyto otázky a ještě mnohem více se pokusí objasnit konference věnované širokému spektru výrobců potravin. Cílem konference je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků prostřednictvím informativních přednášek a názorných ukázek technologií, aplikací a postupů využitelných při výrobě potravin.
Na konferenci dále vystoupí členové potravinářské komory Miroslav Dub a Jan Jedlička, kteří se technologiemi ve výrobě dlouhodobě zabývají a připravili velmi zajímavou přednášku na téma zavádění moderních technologií a nastartování proinovačního klimatu v ČR. Dále vystoupí zástupci velkých výrobních podniků. Těšit se můžete například na pana Reného Musilu, spolumajitele společnosti Kofola. Dozvíte se více o inovačních voucherech, jaké jsou možnosti a podmínky získání. Dále bude představena publikace profesora Pavla Kadlece, který vyučuje na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Záštitu nad akcí převzal Ing. Marian Jurečka - ministr zemědělství ČR.
Dříve se říkalo: Kdo neinovuje, ten zemře.
Dnes platí: Kdo neinovuje, zemře rychle.
Více informací a registrace možná na stránkách www.konference-tmi.cz
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.