04.10.2015 Redakce
Hrušky jsou symbolem podzimu. Ještě než letošní úrodu uložíte do sklepa nebo zavaříte, zkuste vykouzlit lahodné podzimní menu.
Suroviny na 4 porce:
4 ks mozzarelly Galbani
2 oloupané hrušky
80 g gorgonzoly Galbani
40 g vlašských ořechů
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
4 větvičky estragonu
lžíce drceného pepře
Postup:
1. V sekacím strojku najemno nasekáme ořechy a smícháme je s utřenou gorgonzolou a medem.
2. Hrušky pokrájíme na tenké plátky. Polovinu jich rozprostřeme na archy alobalu s čtvercem pečícího papíru, pokapeme olejem, přidáme okapanou celou mozzarellu, potřeme sýrovo-ořechovou pastou, zakryjeme zbylými plátky hrušek, pokapeme olejem, posypeme pepřem, pokrájeným estragonem a zakryjeme druhým čtvercem pečícího papíru.
3. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.