01.07.2022 Jana Čiháková
Pizza Natura představuje svou zelenou pizzu, která je z celého portfolia nejzdravější. Co je zelené je přeci zdravé. Pizza Super Green obsahuje pouze 37% bezlepkové mouky. Vše ostatní je jen zelenina, sinice spirulina a řasa chlorella. Její zdraví prospěšné hodnoty jsou unikátní, a proto nesmí chybět ve zdravé pizze.
„Těsto připravujeme z cukety, špenátu, spiruliny, chlorelly a bezlepkové mouky. Díky tomu je samotný korpus sytě zelený. Nepoužíváme žádné umělé ani průmyslově vyráběné přísady nebo barviva. Dbáme na kvalitu surovin a díky své receptuře, kterou jsem dotahovala k dokonalosti několik měsíců, vzniká zelená Pizza Super Green se sníženým obsahem tuku, soli, sacharidů a současně je velmi bohatá na vlákninu,“ dodává majitelka, srdce a duše celé Pizza Natura Anna Brožková.
Chuť těsta podtrhává potřené pesto ze zelených oliv, které si tým Pizza Natura sám vyrábí. Pak už následuje chutná ozdoba pizzy v podobě čerstvých zralých farmářských rajčat, šťavnaté cukety, svěžím špenátem, zelenými olivami a alternativou veganské mozzarelly. Pizza Super Green se prodává v chlazené či mražené podobě. V obou variantách platí nutnost upečení v rozehřáté troubě cca 8 minut. „V letních měsících zkuste pizzu připravit na grilu. Stačí ji umístit na pečící papír a případně kámen. Díky vysoké teplotě okraje pizzy krásně křupou, a přitom je neuvěřitelně šťavnatá,“ dodává Anna Brožková.
„Chlorella a spirulina jsou prospěšné lidskému organismu. Jejich účinek je známý již miliardy let. Avšak poprvé v pizze, a navíc vzniká plnohodnotný oběd či večeře, která chutná a současně prospívá tělu,“ dodává výživová poradkyně PhDr. Olga Huspeková.
26.07.2024 | V evropském regionu umírá denně na následky konzumace alkoholu 2200 lidí, jak uvádí server rakouské televize ORF. Česká republika je třetí v pořadí evropských zemí s nejvyšší konzumací čistého alkoholu na osobu, po Gruzii a Rumunsku.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.