13.06.2019 Jana Čiháková
Přineste si kousek exotiky domů a vychutnejte si koktejly inspirované teplými letními večery, které jsou jako stvořené pro chvíle ve dvou i posezení s blízkými pod širým nebem.
Budete potřebovat:
Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt
Čerstvě rozmixované jahody nebo kvalitní jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
Postup:
Do sklenice odměřte 1 díl jahodového pyré
Pyré dolijte 3 díly sektu
Podávejte na ledu
Nakonec ozdobte čerstvou jahodou
Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.
V jakoukoliv roční dobu si můžete připravit tento úžasný letní koktejl. Zrodil se v Benátkách, ve městě milenců. Název vymyslel Giuseppe Cipriani, majitel benátského baru v 1. polovině 20. století. Specifická výrazná barva koktejlu mu evokovala barvu na obrazech známého malíře Giovanni Belliniho.Rozehrát s ním můžete nejen chvilky ve dvou, ale i skvělou zábavu s přáteli na letní party.
Budete potřebovat:
Sekt demi
Čerstvě rozmixované broskve nebo kvalitní broskvové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
Postup:
Do skleničky odměřte 1 díl pyré
Pyré dolijte 3 díly sektu
Podávejte na ledu
Na závěr koktejl ozdobte plátkem broskve
Tip barmana: Při podávání doporučujeme koktejl jemně zamíchat. Jedině tak se ideálně propojí pyré se sektem a koktejl neztratí svoji perlivost.
Budete potřebovat:
Prosecco
Čerstvě lisovaná pomerančová šťáva
Postup:
Do sklenky nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy vylisované z dobře vychlazených zralých pomerančů
Doplňte 1 dílem sektu
Podávejte na ledu
Ozdobte plátkem přepůleného pomeranče
Tip barmana: Pokud chcete dosáhnout nejlahodnější chuti, vsaďte na skutečně čerstvě vymačkané pomeranče. Trocha námahy stojí za to, abyste koktejl připravili tím nejlepším způsobem.
Budete potřebovat:
Šumivé víno
Pomerančový fresh
Aperitivní nápoj
Postup:
Do sklenky nalijte 1 díl aperitivního nápoje
Doplňte 1 dílem čerstvého pomerančového freshe
Dolijte 3 díly šumivého vína
Ozdobte plátkem pomeranče
Tip barmana: Ingredience dobře promíchejte a podávejte ve vychlazené sklenici s ledem.
12.09.2024 | Pět lidí skončilo ve Francii na jednotce intenzivní péče poté, co se nakazili botulotoxinem z kontaminovaného pesta. Jak dnes informoval zpravodajský server BBC News, otravu v departementu Indre-et-Loire v západní části střední Francie mohla způsobit místní značka omáčky z divokého česneku kontaminovaná nebezpečným neurotoxinem.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.