24.09.2015 redakce
INKA je přírodní cereální nápoj ze směsi ječmene, žita, čekanky a cukrové řepy. Díky vysokému obsahu cereálií má tato instantní kávovina dobré výživné hodnoty, příjemnou chuť a jemné aroma. Jedná se o bezkofeinový nápoj, a proto je alternativou ke klasickým kávám. Vyzkoušejte některý z netradičních receptů.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· 2/3 šálku vařící vody
· 1/3 šálku čokoládové polevy
· 4 lžíce 30% smetany
· šlehačku
· karamelovou polevu
· zkaramelizovaný cukr krystal
Čerstvě uvařenou kávovinu INKA doplňte o čokoládovou polevu a smetanu. Připravený nápoj nalijte do šálku a opatrně ozdobte šlehačkou, zalijte karamelovou polevou a posypte zkaramelizovaným cukrem.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· ½ hrnku vařící vody
· ½ hrnku polotučného mléka
· lžičku kakaa
· lžičku hnědého cukru
· 0,02 rumového sirupu bez alkoholu
Do vysokého hrnku nasypte 2 lžičky kávoviny INKA a lžičku hnědého cukru. Směs zalijte vařící vodou a důkladně zamíchejte. Přidejte rumový sirup bez alkoholu a opatrně vršek hrnku doplňte napěněným mlékem. Nakonec nápoj ozdobte lžičkou kakaa.
Potřebujeme:
· 2 lžičky karamelové INKY
· ½ hrnku vařící vody
· 1 hrnek horkého napěněného mléka
· 6 lžiček karamelové polevy
Do dvou skleněných hrnků nalijte 2 - 3 lžičky karamelové polevy. Potom přidejte mléko s pěnou. Opatrně tenkým pramínkem nalijte přes vrstvu pěny čerstvě uvařenou kávovinu INKA. Takto vám vzniknou čtyři vrstvy: karamel, mléko, kávovina a pěna. Nakonec ozdobte karamelovou polevou a máte hotovo.
Potřebujeme:
· 2 lžičky INKY
· ½ sklenice vařící vody
· 2/3 sklenice mléka
· 1 velký banán
· několik sušených plodů brusinek nebo rozinek
Mixujte mléko s banánem v mixéru do té doby, až se suroviny propojí a získáte hustou konzistenci. Do vysoké sklenice nalijte vychlazenou kávovinu INKA, poté na ni pomalu přidejte připravený banánový koktejl. Vršek ozdobte sušenými plody brusinek nebo rozinek.
Více najdete na www.inka.pl
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.