03.08.2021 Jana Čiháková
Míchané nealkoholické drinky jsou tou nejlepší variantou pro letní dny. Mattoni jako partner filmového festivalu v Karlových Varech představuje dva nové, jež nezapřou inspiraci filmem.
Umíchejte si například svůdnou kombinaci manga, pomeranče a citronové šťávy, která vás v koktejlu Red Carpet přenese do světa červených koberců a blesků fotoaparátů anebo vyzkoušejte koktejl Live is life, který osvěží díky tonicu a limetce. Příprava všech koktejlů (nových i dvou dalších ikonických) je jednoduchá – stačí smíchat dané ingredience, dolít perlivou vodou Mattoni a dozdobit.
Tyto a další nealkoholické koktejly můžete od nejlepších barmanů světa ochutnat na letošním Mattoni Grand Drink (světovém barmanském finále), které se uskuteční během filmového festivalu KVIFF ve dnech 20. - 22. 8. v Karlových Varech. Návštěvníci se můžou těšit i na bohatý doprovodný program.
Ingredience
5 cl Granini mango a pomeranč
1 cl citronové šťávy
1 cl grenadiny
Perlivá Mattoni na dolití
Květy červené růže a limeta na ozdobu
Ingredience
2 cl yuzu
10 cl tonicu Schweppes
Nakrájená limeta
Perlivá Mattoni na dolití
Nakrájený pomeranč a rozmarýn na ozdobu
Ingredience
2 cl liči sirupu
2 cl čerstvé citrónové šťávy
2 cl džusu Granini černý rybíz
Perlivá Mattoni na dolití
Plátek limety na ozdobu
Chilli paprička k promíchání a na ozdobu
Ingredience
3 cl čerstvé limetkové šťávy
1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)
1 cl zázvorového sirupu (Monin)
5 proužků čerstvého zázvoru
Perlivá Mattoni na dolití
Zázvor a bazalka na ozdobu
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.