08.09.2011 Redakce
I když rádi vaříte, někdy se může stát, že vám dojde při vaření fantazie. Je proto dobré se čas od času nechat inspirovat něčím novým - a nemusí to být nutně exotické, často nedostupné, ingredience.
Inspirovat se dá i jednoduše s potravinami, které už máte doma. Stačí je jen použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Vaření přináší daleko větší radost, když při něm máte fantazii. Jak ale většina z nás ví, není jednoduché mít při každodenním vaření stále spoustu fantazie, a proto je občas třeba nechat se něčím inspirovat. Jednou z možností je i vyzkoušet jiné použití potravin, než takové, na které jste byli doposud zvyklí.
Prvním krokem k inspirativnímu vaření je překročit hranice zažitých konvencí a konzervativních názorů vaší kuchyně. Například v málokteré domácnosti se používá tatarská omáčka a majonéza jako ingredience při vaření. A přitom je to jednoduchý způsob, jak dodat vašemu vaření novou dimenzi a jídlu skvělou chuť. Různé druhy masa naložené, restované či pečené s pár lžícemi majonézy nebo tatarské omáčky Hellmann’s, jsou mnohem křehčí a šťavnatější. Navíc každého jedlíka uchvátí nejen výborná chuť, ale také obdiv, že je vaše vaření tak inovativní.
Jako zdroj tvůrčí kreativity při využití majonézy a tatarské omáčky v teplé kuchyni vám mohou posloužit recepty, které najdete na každé etiketě majonézy a tatarské omáčky. Na zadní etiketě majonézy a tatarské omáčky se dozvíte všechny potřebné ingredience a postup při přípravě pokrmu. Možná vás mile překvapí neodolatelná kombinace kuřecích prsíček ovinutých tatarskou omáčkou Hellmann‘s nebo zapečené vepřové kotletky s cibulí, parmazánem a majonézou.
Inspirujte se a vyzkoušejte následující recepty, budete mile překvapeni šťavnatou a křehkou chutí masa připraveného v tatarské omáčce nebo majonéze.
Šťavnaté kuřecí plátky
Potřebné ingredience pro 4 porce:
500 g kuřecích prsíček, pepř, sůl, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s, 2 stroužky česneku, hladkou mouku na obalení kuřecích prsou, 4 lžíce oleje na smažení
Postup: Nejprve kuřecí prsa nakrájejte na 2 centimetry silné plátky a poté osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann’s a s prolisovaným česnekem. Maso můžete na 30 minut uložit do lednice – bude pak křehčí a šťavnatější. Plátky kuřecích prsíček pak zlehka obalte z obou stran v mouce, rozehřejte pánev s olejem a plátky osmažte z obou stran dozlatova.
12.09.2024 | Slovensko zavede daň ze slazených nealkoholických nápojů a stávající spotřební daní z tabákových výrobků nově zatíží náplně do elektronických cigaret, nikotinové sáčky a podobné zboží. Současně se bude dál zvyšovat zdanění cigaret. Rozhodl o tom dnes slovenský parlament.
04.09.2024 | Zavedení recyklačního poplatku za tištěné letáky přinese zdražení zboží a služeb. Obchodníci budou nuceni promítnout zvýšené vstupní náklady do spotřebitelských cen. Návrh ministra životního prostředí Petra Hladíka je v rozporu s realitou tržního prostředí a ignoruje závažné ekonomické a sociální dopady na spotřebitele i obchodníky.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.