novinky  

Nové kvasnicové pivo

Nové kvasnicové pivo

11.06.2015 Redakce

Pivovar Velké Popovice uvařil poprvé ve své pivovarské historii kvasnicové pivo. Velkopopovický Kozel Kvasničák vychází z tradičního ležáku, do kterého přidali sládci těsně před stáčením další dávku čerstvých pivovarských kvasinek.

Kvasnicovým pivem s obsahem alkoholu 4,7 % vychází sládci velkopopovického pivovaru vstříc stále většímu zájmu pivařů o nová piva. Důvody, proč se velkopopovičtí rozhodli uvést na trh toto pivo, vysvětlil obchodní ředitel Tomáš Mráz:

„Současná pivní kultura je charakteristická vysokou poptávkou po stále nových chutích piva a většími nároky pivařů na kvalitní zážitek v hospodách. Tyto nároky jsou kladeny i na tradiční české značky jako je Velkopopovický Kozel.“ Tomáš Mráz dále ocenil práci velkopopovických sládků, kteří po půlročním testování, uvařili pivo nové, ale zároveň tradiční, české, na kterém je vidět řemeslná zručnost a zkušenosti.

 Dřevěný sud narazil a pivo představil obchodní sládek Vojta Homolka:

„Jedná se o skutečné kvasnicové pivo, tedy nefiltrovaný ležák, právě dozrálý v našich sklepích, do kterého se přidávají čerstvé vitální pivovarské kvasinky těsně před stáčením. Pivo je charakteristické aroma po čerstvých kvasinkách a vyváženou chutí, která je podtržena příjemnou hořkostí žateckého chmele.“

 Kozla Kvasničáka budou moci pivaři ochutnat pouze v hospodách.

 Kvasnicové pivo obsahuje živé pivovarské kvasinky, a proto vyžaduje mimořádnou péči výčepních. Doporučená skladovací teplota pro Kozla Kvasničáka je 5 až 8 °C.

Na webové stránce www.kozelkvasnicak.cz spotřebitelé najdou mapu míst, kde budou moci nové pivo ochutnat. Bude možné se zde také registrovat a získat poukázku do vybraných hospod na pivo zdarma.

 

2

Zleva obchodní ředitel Velkopopovického Kozla Tomáš Mráz, obchodní sládek Vojta Homolka a PR Manager Vladimír Jurina

 

 

3

Nového Velkopopovického Kozla Kvasničáka mohou pivaři ochutnat jen ve vybraných hospodách, jejichž seznam naleznou na www.kozelkvasnicak.cz

 

 


Mohlo by vás zajímat

Chléb Vegipan, novinka kterou si zamilujete!

24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.

Na trhu je nový "červený chléb" s antioxidačními účinky

30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.

Aktivní život - póza, nebo kompletní rekonstrukce života?

02.05.2017 | S příchodem jara nás počasí začíná táhnout ven. Začínáme mít potřebu „něco“ dělat, abychom vypadali lépe, vytvarovali si do léta krásnou postavu do plavek a cítili se dobře. Televize, časopisy a internet nás vyzývají, ať změníme svůj životní styl a žijeme aktivním životem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.