Od šampaňského až po steak

Od šampaňského až po steak

29.07.2010 Zdroj: VFU Brno

Brno, 28. července 2010 – Studovat na Fakultě veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity Brno se stává mezi uchazeči o vysokoškolské studium stále oblíbenější volbou. Zájem o studium letos výrazně vzrostl i přes pokles populační křivky a signály z jiných univerzit. Široké uplatnění po skončení studia je kritériem, které při výběru studijního oboru hraje stále výraznější roli.  FVHE absolvují odborníci nejen pro oblast dozoru nad hygienou výroby potravin, ale i specialisté pro potraviny vůbec. Je o ně stálý zájem.

Absolventi Fakulty veterinární hygieny a ekologie jsou široce profilovanými odborníky

„Česká republika zaznamenává stejně jako státy západní Evropy trend, kdy velká část středních a učňovských škol zaměřených na vzdělávání v oblasti potravinářství, postupně zaniká. Důsledkem je, že ze strany nejen potravinářského průmyslu se zvyšuje poptávka po kvalitních absolventech naší fakulty. Máme výhodu - nabízíme celé spektrum vzdělání - pro bakaláře, navazující magistry, ale také veterinární lékaře se specializací pro hygienu potravin a dokonce i úzce zaměřené doktorské studium,“ říká děkan Fakulty veterinární hygieny a ekologie VFU Brno, doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc.

FVHE je zatím jedinou evropskou veterinární fakultou evaluovanou mezinárodní komisí v oblasti hygieny potravin. To studentům zaručuje nejen vysokou kvalitu vzdělání, ale také uznání diplomu ve všech zemích EU.

„Pokud se někdo rozhodne pro studium zaměřené na hygienu potravin, jistě zvolil správně! Naše fakulta je jedinou, která tuto profilaci nabízí. A to na nejvyšší úrovni“, doplňuje děkan Steinhauser. „Studenti jsou již ve chvíli, kdy opustí svoji alma mater, připraveni pro činnost úředního veterinárního lékaře, hygienika, technologa či odborníka na potraviny nejen v ČR. Řada našich absolventů působí v Anglii, Irsku, Holandsku a samozřejmě i evropských řídicích centrálách v Bruselu. Může za to jistě i jejich široké spektrum znalostí výroby potravin - od šampaňského až po steak,“ uzavírá děkan Steinhauser.

skola


Mohlo by vás zajímat

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Sněmovna zřejmě schválí snazší podmínky nižší daně z piva pro malé pivovary

11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.

O lihoviny je menší zájem, jejich prodeje poklesly

10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.